home
Proiectul PALTIN - Consilii, tineret, participare - Participarea TINerilor la Administrarea Locală acum
11ani
Reuniunea de la Voineasa 2000
Înfiinţarea unui consiliu

Înfiinţarea unui consiliu - documente model

Coordonatorul local
Stabilirea si transmiterea catre acesta a documentatiei elaborate. Stabilirea parametrilor aplicarii proiectului: numar de scoli, numar de clase si de elevi din clasele vizate, lista de persoane potential dispuse sa se implice - cadre didactice, consilieri locali, alte personalitati publice locale, jurnalisti, oameni de afaceri/potentiali sponsori.

Prezentarea actorilor locali
Obtinerea acordului Primarului, al Consiliului Local si al Inspectoratului ^colar Judetean; este necesara emiterea unei decizii a Consiliului Local prin care sa se agreeze înfiintarea Consiliului Local al Tinerilor.

Stabilirea echipei de proiect
Stabilirea echipei de coordonare a proiectului la nivel local (desemnarea responsabililor/cadre didactice pentru organizarea alegerilor pentru consiliu în fiecare scoala din localitate).

Pregatirea aplicarii proiectului
Mediatizarea (publicitatea) lui prin mijloacele locale (ziar, radio, post de televiziune, afisaj stradal). Explicarea proiectului beneficiarilor - viitorii alegatori. Profesorii de educatie civica, dirigintii, membrii activi ai unor asociatii din localitate (civice, de tineret etc.), ai asociatiilor de parinti pot constitui un sprijin important. Fiecarei clase de elevi trebuie sa îi fie bine explicat proiectul; exista câteva casete video care prezinta foarte clar în ce consta proiectul si cum urmeaza sa se desfasoare alegerile.
Exista, de asemenea, un Ghid al alegatorului care va fi distribuit fiecarui elev.

Organizarea alegerilor pentru consiliu
Întocmirea si popularizarea legii electorale. Stabilirea graficului alegerilor (desemnarea birourilor electorale - alcatuite din elevi - si instruirea lor, multiplicarea formularelor de depunere a candidaturilor, fixarea perioadei de depunere a candidaturilor si înregistrarea lor, întocmirea si afisarea listelor electorale, realizarea, multiplicarea si distribuirea cartilor de alegator, stabilirea locurilor de afisaj pentru campania electorala, stabilirea perioadei campaniei electorale si monitorizarea acesteia, organizarea de întâlniri între candidati si alegatori, fixarea datei alegerilor, organizarea centrelor de votare si a zilei alegerilor, organizarea sedintei publice de validare a alegerilor - în prezenta Primarului si a Consiliului Local al adultilor, a invitatilor, presei etc).

 

Dacă doriţi crearea unui Consiliu Local al Copiilor sau Tinerilor la dvs. în localitate, consultaţi Oferta pentru APL de mai jos şi contactaţi-ne la datele de contact.

 

DOCUMENTE MODEL

Foto
Despre PAL-TIN
Înfiinţarea unui consiliu
De ce PAL-TIN?
Ce este un Consiliu?
Oamenii
încă 1...
Consilii
Reuniuni
Pănicel 2011
Şumuleu Ciuc 2007
Buşteni 2006
Crişan 2005
încă 6...
Media
Pliante şi afişe
Fotografii
Ziarele reuniunilor
Ghiduri
MASTER Forum
Contactează-ne Copyright Asociaţia MASTER Forum 2005-2011 | Puteţi refolosi toate materialele cu indicarea sursei www.paltin.ro