home
Proiectul PALTIN - Consilii, tineret, participare - Participarea TINerilor la Administrarea Locală acum
12ani
Eclipsa 1999 - Râmnicu Vâlcea
Noutăţi
Remember Ion Olteanu (28 nov 1953 – 24 oct 2010)

Remember Ion Olteanu (28 nov 1953 – 24 oct 2010)
joi 20 octombrie 2011

Se face un an de cand Ion Olteanu nu mai este printre noi.

Va invitam la un eveniment care decerneaza premiul “Ion Olteanu – pentru tineri care misca lumea” si lanseaza un proiect al retelei PAL-TIN in 2012 pentru care avem nevoie de parteneri: forumuri cu candidatii la alegerile de anul viitor – ce planuri au pentru tineri?

Aşteptăm să ne întîlnim cu prieteni ai lui Ion Olteanu - oameni pentru care el a contat. Si cu prieteni ai tinerilor care misca lumea.

“Remeber Ion Olteanu” va avea loc simbata, 22 octombrie, ora 10.00, în Cancelaria Şcolii Centrale, Bucureşti. Ne-ar prinde bine sa ne confirmati participarea la adresa sinziana.dobre@paltin.ro pentru a sti cate cafele sa pregatim.

Reperele întîlnirii

10,00 - O cafea de dimineata

10,30:

  1. Ion Olteanu – portrete din memorie... memoriile din portret...
  2. Lansare Proiect transversal al Consiliilor Locale ale Copiilor/Tinerilor din Romania şi al partenerilor lor: “Reţeaua PAL-TIN şi Forumurile de candidaţi 2012”
  3. Instituirea şi acordarea Premiului “Ion Olteanu” - pentru tineri care mişcă lumea elevilor de la Scoala Centrala, Bucuresti.

Organizatori: PAL-TIN/powered by MASTER Forum si familia

Detalii suplimentare la telefon 0723 17 66 81 sau sinziana.dobre@paltin.ro, www.paltin.ro

Premiul „Ion Olteanu - pentru tineri care mişcă lumea”

Premiul „Ion Olteanu - pentru tineri care mişcă lumea” va fi acordat elevilor de la Şcoala Centrală Bucureşti.

Elevii, împreună cu profesorii lor, cu părinţii şi absolvenţii mai de demult sau mai recenţi ai Şcolii Centrale (fostă „Zoia”), au reuşit să determine autorităţile să renunţe la decizia de schimbare abuzivă din funcţie a directoarei şcolii. Atitudinea unită a profesorilor şcolii, protestele din faţa ISMB, din ianuarie 2010, petiţia online cu sute de semnături, toate aceste forţe convergente au înclinat balanţa de partea unei hotărîri juste.

Reamintim conţinutul petiţiei online:

(http://www.petitieonline.ro/petitie/petitie_pentru_mentinerea_in_functia_de_director_a_doamnei_cojescu-p68925055.html )

Petitie pentru mentinerea in functia de director a doamnei Cojescu
22/01/2010

Categorie: .
Destinatar: Inspectoratul Scolar General ; Ministerul Educatiei

Prin prezenta petitie, in conformiate cu Consiliul Profesoral al Scolii Centrale, intrunit in 21 ianuarie in sedinta extraordinara, la care au participat 63 de profesori, presedintele comitetului de parinti impreuna cu alti 3 membri ai comitetului, reprezentantii consiliului elevilor impreuna cu reprezentanti ai asociatiilor neguvernamentale formate din fosti elevi ai Scolii Centrale, cerem:
1. Recunoasterea de catre conducerea Inspectoratului Scolar General si a Ministerului Educatiei a profundei nemultumiri manifestate deja explicit atat de catre corpul profesoral cat si de catre elevii si parintii acestora impotriva procedurii de inlocuire considerate abuziva a doamnei directoare Maria Norocica Cojescu.
2. Revenirea asupra deciziei de detasare a doamnei Ramona Coman la Scoala Centrala in functia de director
3. Mentinerea in functia de director a Scolii Centrale a doamnei Cojescu
4. Intrarea in legalitate prin aplicarea Metodologiei de numire a directorilor unitatilor de invatamant preuniversitar [1]( ORDIN Nr. 3142 din 25 ianuarie 2006) prin organizarea concursului pentru postul de director precum si incheierea contractului de management
5. Aplicarea transparenta a acestei metodologii si asigurarea prezentei reprezentantilor consiliului de administratie, a comitetului de parinti si a sindicatului Scolii Centrale la desfasurarea acestui concurs

Aceasta petitie si-a atins obiectivul propus.
Prin urmare, procesul de semnare al acesteia a fost incheiat.
Va multumim pentru interes si sustinere.
"

Despre PAL-TIN
De ce PAL-TIN?
Ce este un Consiliu?
Înfiinţarea unui consiliu
Oamenii
încă 1...
Consilii
Reuniuni
Pănicel 2011
Şumuleu Ciuc 2007
Buşteni 2006
Crişan 2005
încă 6...
Media
Pliante şi afişe
Fotografii
Ziarele reuniunilor
Ghiduri
MASTER Forum
Contactează-ne Copyright Asociaţia MASTER Forum 2005-2011 | Puteţi refolosi toate materialele cu indicarea sursei www.paltin.ro