home
Proiectul PALTIN - Consilii, tineret, participare - Participarea TINerilor la Administrarea Locală acum
7ani
Durău 2004 - Reuniune naţională
Noutăţi
Scoala Centrala este premiata pentru victoria impotriva sistemului!

Scoala Centrala este premiata pentru victoria impotriva sistemului!
joi 20 octombrie 2011

Curajul si perseverenta in lupta impotriva sistemului abuziv sunt premiate simbata 22 octombrie 2011 ora.10.00 la Scoala Centrala (str. Icoanei nr.3-5) din Bucuresti.

Asociatia MASTER Forum decerneaza premiul “Ion Olteanu – pentru tineri care pun lumea in miscare” elevilor, parintilor, profesorilor si absolventilor Scolii Centrale care s-au opus schimbarii abuzive a directoarei liceului in ianuarie 2010.

Campania lor a durat 10 zile fara intrerupere si a fost dusa pe toate fronturile: proteste in strada la temperaturi sub zero grade, petitii online, memorandumuri, intalniri cu oficialitati si participari la emisiuni televizate. Ea a aparut ca raspuns la decizia Inspectoratului Scolar de a schimba nemotivat directoarea liceului. Rezultatul: acelasi inspectorat a renumit-o in functie pe directoarea Norocica Cojescu, la presiunea publicului.

Tinerii si, alaturi de ei, parintii si profesorii au oferit un exemplu de initiativa civica intr-o tara in care ne plangem de lipsa de repere morale, de apatie a cetatenilor si de tineri delasatori.

Premiul “Ion Olteanu – pentru tineri care pun lumea in miscarese afla la prima decernare. Ion Olteanu (1953-2010) a lasat o amprenta puternica asupra sectorului asociativ romanesc. Membru fondator si presedinte al Asociatiei MASTER Forum, a initiat in Romania proiectul PAL-TIN pentru crearea consiliilor locale ale copiilor si tinerilor. A fost Secretar de Stat pentru Tineret in aniii ’90, ulterior responsabil de relatia Guvern-ONG, iar din 2001 a lucrat la Centrul de Resurse pentru ONG-uri. Daca inainte de 1989 a fost cercetator la Institutul de Filosofie, dupa 1989 a fost mereu in prima linie de activisti ai societatii civile.

Asociatia MASTER Forum este infiintata in 1992 si are ca activitate principala derularea proiectului PAL-TIN (Participarea TINerilor la Administrarea Locala) prin care sustine infiintarea si functionarea Consiliilor Locale ale Copiilor si Tinerilor.

Pentru informatii suplimentare, va rugam contactati persoana de contact: Sinziana Dobre, 0723 17 66 81, sinziana.dobre@paltin.ro sau sinziana.dobre@gmail.com

Despre PAL-TIN
De ce PAL-TIN?
Ce este un Consiliu?
Înfiinţarea unui consiliu
Oamenii
încă 1...
Consilii
Reuniuni
Pănicel 2011
Şumuleu Ciuc 2007
Buşteni 2006
Crişan 2005
încă 6...
Media
Pliante şi afişe
Fotografii
Ziarele reuniunilor
Ghiduri
MASTER Forum
Contactează-ne Copyright Asociaţia MASTER Forum 2005-2011 | Puteţi refolosi toate materialele cu indicarea sursei www.paltin.ro